شیوه‌نامه اجرایی حمایت از برگزاری کارگاه آموزشی

(برای متقاضیان)

مقدمه

شیوه نامه حاضر در راستای تشریح سیاست‌های حمایتی کانون مدیریت دارایی های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از ترویج، فرهنگ‌سازی و آموزش مباحث مرتبط با توسعه و مدیریت دارایی‌های فکری با هدف حمایت و کمک به توسعه اکوسیستم نوآوری مالکیت فکری کشور تدوین شده است.

ماده 1: تعریف‌ها

برای رعایت اختصار، تعاریف ذیل در شیوه‌نامه حاضر استفاده می‌شود.

1.1 کانون: منظور کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری است.

1.2 متقاضی: منظور از متقاضی/متقاضیان اعم از دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم‌و‌فناوری، مراکز رشد، مدارس، پژوهشسراها، شرکت‌های بزرگ، سرآمدان صادراتی است که اعضای آن مرکز نیاز آموزشی در حوزه مالکیت فکری داشته و طی نامه رسمی به همراه فرم تکمیل‌شده، درخواست خود را  به کانون ارسال کرده‌اند.

1.3 متقاضی رابط (فرد رابط): منظور فردی است که به نمایندگی از متقاضی، مسئولیت ارتباطات با کانون و مدرس انتخاب شده را بر عهده دارد و در فرم درخواست آموزش نیز معرفی شده است.

1.3.1 در مورد دانشگاه‌ها رابط ترجیحا کارشناس مرتبط با مالکیت فکری است که کتباً توسط دانشگاه به کانون معرفی شده است.

1.4 حمایت: اقدامات مالی و غیر مالی که کانون در راستای توسعه اکوسیستم نوآوری مالکیت فکری کشور در زمینه آموزش انجام می‌دهد.

1.5 درخواست: اعلام نیاز مکتوب به برگزاری هر گونه رویداد آموزشی-ترویجی در مراکز بند 1.2 را شامل می‌شود.

1.6 شبکه مدرسان: منظور افرادی هستند که در زمینه آموزش بر اساس سرفصل‌های ارائه‌شده در پرتال هستند.

1.7 موسسات آموزشی و پژوهشی نوپا، توانمند، پیشرو: دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم‌و‌فناوری، مراکز رشد و سایر موسسات آموزشی و پژوهشی بنا به نظر شورای آموزشی کانون و براساس ارزیابی ظرفیت و میزان بلوغ در زمینه مالکیت فکری ازجمله وجود ساختار، دفتر و کارشناس مالکیت فکری، تدوین سیاست مالکیت فکری، تعداد اختراعات ثبت شده، تعداد محققین موسسه و ... به عنوان نوپا، توانمند و پیشرو تعیین خواهند شد.

1.8 شرکت بزرگ: بنا به نظر شورای آموزشی کانون و براساس ارزیابی ظرفیت و میزان بلوغ شرکت در زمینه مالکیت فکری ازجمله وجود ساختار، دفتر و کارشناس مالکیت فکری، تدوین سیاست مالکیت فکری، تعداد دارایی‌های فکری ثبت شده، ظرفیت بازار داخلی و خارجی و...  تعیین خواهد شد.

1.9 شرکت سرآمد صادراتی: تمامی شرکت‌های پنج، چهار و سه ستاره باشگاه شرکت‌های صادراتی دانش بنیان مشمول این شیوه‌نامه می‌شود.

1.10 مدرسه: تمامی مدارس دولتی که دانش آموزان رده سنی 13 تا 18 سال در آنها مشغول به تحصیل هستند.

1.11 پژوهش‌سرا: تمامی پژوهش‌سراهای مورد تایید وزارت آموزش و پرورش واقع در تمام کشور مشمول این شیوه‌نامه می‌شود.

ماده 2- ارسال درخواست به کانون

متقاضیان درخواست برنامه آموزشی ابتدا باید درخواست رسمی خود را به مدیریت کانون با امضای معاون فناوری/ مدیرعامل/ مدیر مدرسه/ مدیر پژوهش‌سرا (طبق جدول شماره 1) به همراه فرم درخواست کارگاه آموزشی تکمیل‌شده که شامل جزئیات دوره (از قبیل تاریخ پیشنهادی برگزاری رویداد، عنوان دوره، مدرس انتخابی، حضوری یا مجازی بودن دوره، تعداد نفرات شرکت کننده و اطلاعات تماس رابط) را حداقل یک ماه پیش از تاریخ برگزاری رویداد به آدرس پست الکترونیک ipmc.edu@isit.ir ارسال نمایند.

جدول 1- مقام صاحب امضای نامه‌ درخواست رویداد آموزشی

ردیف

نوع مرکز

مقام درخواست دهنده

1

مرکز نوپا

معاون تحقیقات و فناوری

2

مرکز توانمند

معاون تحقیقات و فناوری

3

مرکز پیشرو

مدیر تحقیقات و فناوری

4

شرکت ها

مدیرعامل

5

مدارس

مدیر مدرسه

6

پژوهشسرا

مدیر پژوهشسرا

 

ماده 3_ دریافت پاسخ از کانون

چگونگی و میزان حمایت طی نامه‌ای، حداکثر دو هفته بعد از دریافت درخواست مرکز متقاضی، از سمت کانون به آدرس ایمیل رابط معرفی شده توسط مرکز متقاضی ارسال خواهد شد.

تبصره: لازم به ذکر است درصورت عدم دریافت پاسخ طی موعد مقرر شده یا دریافت اطلاعات بیشتر شماره تماس 02166429263 داخلی 104 در دسترس خواهد بود.

ماده 4- ثبت‌نام و اطلاع رسانی رویداد

  • پس از تأیید درخواست برگزاری کارگاه آموزشی، قالب پوستر استاندارد در اختیار متقاضی قرار گرفته تا نسبت به درج لوگو، تکمیل اطلاعات و عودت به کانون جهت تأیید اقدام شود. لازم به ذکر است استاندارد تهیه پوستر، چگونگی برگزاری آزمون، هماهنگی‌های اعطای گواهی‌نامه، تحت قالب ایمیل برای مرکز متقاضی ارسال خواهد شد و مرکز موظف است در اجرای کامل استانداردها اهتمام ورزد. پس از تأیید پوستر، لینک ثبت‌نام ایجاد شده و در اختیار مرکز قرار می‌گیرد تا اقدام به انتشار پوستر شود.
  • لازم به ذکر است ثبت نام شرکت‌کنندگان از طریق لینک ارائه شده توسط کانون انجام می‌گیرد.
  • جهت اطلاع‌رسانی‌ برگزاری رویداد از طریق سایت کانون، اطلاعات لازم از جمله پوستر رویداد، خبر و... باید تا یک هفته پیش از برگزاری رویداد آموزشی برای کانون ارسال شود.
  • هماهنگی‌های حضور مدرس به عهده مرکز متقاضی است. همچنین در برگزاری رویدادهای مجازی، تهیه پلتفرم نیز برعهده مرکز متقاضی است.

ماده 5- حمایت کانون

حمایت دوره صرفاً شامل حق‌التدریس مدرس است که میزان حمایت با توجه به نوع مرکز براساس جدول 2 اختصاص داده خواهد شد.

جدول 2- میزان حمایت‌های کانون در برگزاری کارگاه آموزشی

ردیف

نوع مرکز

سقف میزان حمایت سالانه

1

مرکز پیشرو

30 ساعت در سال

2

مرکز توانمند

20 ساعت در سال

3

مرکز نوپا

15 ساعت در سال

4

شرکت‌های بزرگ و سرآمدان صادراتی

15 ساعت در سال

5

مدارس

4 ساعت در سال

6

پژوهشسرا

6 ساعت در سال

میزان حمایت برای کارگاه‌های روزانه حداکثر 6 میلیون تومان و برای وبینارها ساعتی حداکثر 1 میلیون تومان خواهد بود. میزان دقیق حمایت بر اساس نوع مرکز متقاضی، مدرس انتخاب‌شده توسط شورای آموزشی کانون تعیین می‌شود.

تبصره 1: در دانشگاه‌ها و مدارس، پژوهشسراها حداقل تعداد شرکت‌کنندگان رویداد حضوری 30 نفر و شرکت‌کنندگان مجازی 60 نفر است. در شرکت‌ها حداقل تعداد شرکت‌کنندگان رویداد حضوری 20 نفر و شرکت‌کنندگان مجازی 40 نفر است.

تبصره 2: مدت حضور مدرس در رویدادهایی که در شهرهای غیر از تهران برگزار می‌شود حداکثر 2 روز متوالی خواهد بود و بیش از این مدت مشمول حمایت نمی‌شود.

تبصره 3: مسئولیت اسکان، وعده های غذایی، ایاب و ذهاب مدرسان و هزینه‌های مرتبط با آن بر عهده‌ی متقاضی برگزاری رویداد آموزشی بوده و مشمول حمایت نمی‌شود. هماهنگی‌های لازم برای ایاب و ذهاب باید توسط مرکز متقاضی  و مستقیما با مدرسین صورت گیرد. محل اسکان مدرسین باید از حداقل ها برخوردار بوده و متناسب با شان طرفین باشد.

ماده 6- گزارش رویداد

  • مستندسازی رویداد باید در قالب فرم گزارش رویداد  ، شامل عکس، اسامی شرکت کنندگان، فرم نظرسنجی و فرم گزارش خبری حداکثر تا یک هفته پس از پایان دوره توسط متقاضی برای کانون ارسال شود.
  • مرکز برگزار کننده موظف به تصویر‌برداری از رویداد (حضوری و وبیناری) و ارسال آن به کانون است.

تبصره 4: ارسال نکردن مستندات رویداد برگزار شده به کانون، منجر به ثبت امتیاز منفی برای مراکز برگزار کننده و عدم حمایت از برگزاری دوره‌های آتی خواهد شد.

 ماده 7- گواهینامه

  • گواهینامه می‌تواند به دو صورت «گواهی حضور» و «گواهی قبولی آزمون» باشد. لازم به ذکر است برگزاری آزمون بر روی سامانه کانون برگزار می‌شود. در صورت قبولی در آزمون گواهینامه به صورت الکترونیکی توسط سامانه کانون صادر شده و قابل دسترسی بر روی اکانت هر شرکت‌کننده قرار می‌گیرد.

تبصره 6: لازم به ذکر است پیش‌نیاز صدور گواهی برای شرکت‌کنندگان منوط به: ۱) تکمیل و ارسال «فرم گزارش رویداد» و «فرم گزارش خبری» توسط مرکز برگزار کننده 2) پرداخت سهم مرکز برگزار کننده به مدرس و 3) تکمیل و ارسال فرم نظرسنجی توسط شرکت‌کنندگان است.

تبصره 7: شرکت در آزمون تنها برای شرکت‌کنندگان حاضر در کارگاه امکان‌پذیر خواهد بود.

ماده 8- سایر موارد

  • مدرس موظف است کانون مدیریت دارایی‌های فکری را در خلال رویداد‌ آموزشی معرفی کند.
  • ادامه دریافت حمایت از برگزاری رویدادها، بستگی به کیفیت دوره برگزار شده اول، تعداد حاضرین در رویداد و همچنین میزان عمل به تعهدات متقاضی مطابق با شیوه‌نامه و بنا به صلاحدید کانون خواهد بود.
  • اگر کیفیت دوره برگزار شده متناسب با استانداردهای کانون نباشد، با برگزاری دوره‌های تکمیلی آتی تا پایان سال مربوطه موافقت نخواهد شد.
  • کانون تنها از دوره‌هایی حمایت می‌کند که عناوین آن‌ها بر روی سایت قرار دارد. سایر عناوین با هماهنگی، قابل مذاکره و ارزیابی است.

ماده 9- مالکیت کانون

کانون یک نهاد حمایتی است و در قبال حمایت‌های انجام شده از سوی معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست ‌جمهوری، هیچ‌گونه ادعای مالکیت نسبت به خدمات ارایه شده ندارد.

 ماده 10تصویب و اجرا

این شیوه‌نامه مشتمل بر یک مقدمه، 10 ماده، 7 تبصره و 2 جدول پیوست در بهار 1403 به تصویب کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری رسیده و از تاریخ تصویب قابل اجرا است.

//isti.ir/Xvzk