رویداد
(دیدار پایدار ) به مناسبت گرامیداشت روز جهانی مالکیت فکری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی کانون مدیریت داراییهای فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، رویداد گرامیداشت روز جهانی مالکیت فکری با عنوان "دیدار پایدار " روز یکشنبه 9 اردیبهشت به میزبانی مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.
سازمان جهانی مالکیت فکری به مناسبت سالروز اجرای کنوانسیون تاسیس سازمان جهانی مالکیت فکری در تاریخ ۲۶ آوریل ۱۹۷۰ میلادی از سال 2000میلادی در تقویم رویدادهای جهانی ۲۶ آوریل را به عنوان روز جهانی مالکیت فکری انتخاب کرده است و هر ساله با شعار محوری اعلامی این سازمان، در جهت ترویج و فرهنگ سازی این حوزه رویدادهایی در سراسر دنیا برگزار میشود.
در سال 2024 سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو)، شعار "مالکیت فکری و توسعه پایدار: خلق آینده مشترک با نوآوری و خلاقیت" را رویکرد محوری سال اعلام نموده و در همین راستا امسال به مناسبت گرامیداشت روز جهانی مالکیت فکری، رویداد "دیدار پایدار" با همکاری و مشارکت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جهاد دانشگاهی و حمایت سایر نهادهای اکوسیستم نوآوری کشور از قبیل سازمان ثبت اسناد واملاک، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، وزارت ارشاد و دانشگاهها و نهادهای بخش خصوصی برگزار شد.
در بخش آغازین این رویداد ابتدا بر گردهمایی مدیران و فعالان اکوسیستم نوآوری کشور، بر تقسیم کار و هم افزایی مبتنی بر زنجیره ارزش مدیریت دارایی های فکری تاکید شد.
سپس دکتر باصولی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ، ضمن خوشامدگویی، مالکیت فکری را مقدمه توسعه اقتصاد دانش بنیان دانست و و افزود: همافزایی بازیگران جهت خروجیهای بهتری درعرصه های علم و فناوری کشور بسیارحائز اهمیت است.
دکتر محمد حسین ایمانی خشخو، عضو شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و رییس پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع دستی با اشاره بر اهمیت حوزه مالکیت فکری بعنوان زیرساختی اساسی بیان کرد: لازم است مالکیت فکری بعنوان اصلی اساسی با همکاری و تعامل دستگاههای اجرایی مورد توجه قرار بگیرد. ایشان تصریح کرد: ما در نظر دایم با ساخت دهکده صنایع فرهنگی و توسعه آن قطب مالکیت فکری در حوزه صنایع فرهنگی را تشکیل دهیم.
دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، ارزشمندترین دارایی شرکت های دانش بنیان را داراییهای نامشهود برشمرد و اظهار امیدواری کرد: با تلاش و همافزایی مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و کانون مدیریت داراییهای فکری جریان توسعه مالکیت فکری در کشورمان تسریع شود تا بتوانیم شاهد یک نظام درست و کارآمد در عرصههای علمی و فناوری کشورمان باشیم.
وی در ادامه تاکید کرد:اندازهگیری ارزش و اهمیت یک دستاورد، یک فکر و اعتبار یک برند کار سادهای نیست و لازم است همواره دستاورد های فکری- تحقیقاتی و نامشهود را از طریق مالکیت فکری مورد ارزیابی قرار دهیم.
دهقانی فیروزآبادی ضمن تاکید بر توجه بسیار جدی به بحث مالکیت فکری یادآور شد: ارزیابی، ارزشگذاری و اعتباردهی سه سطح مهم حوزه مالکیت فکری به شمار میآید و ضروریست در راستای پیشبرد این سطوح اهتمام ویژهای صورت بگیرد.
همچنین در این رویداد فعالان اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور با تاکید بر ظرفیت داراییهای فکری در توسعه کسب و کار از فعالیتهای نرم و خلاق تا فناوریهای پیچیده، از بنسازه فرش و مد پایدار تا فناوریهای پزشکی برای توانیابان، روایت زیسته خود را ارائه نمودند.
در خلال این رویداد، توافق نامه بین دکتر شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و سجاد محمدعلینژاد، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، با هدف ترویج، فرهنگ سازی، برنامه ریزی و مدیریت توسعه فناوری و کمک به بهره برداری از دارایی های فکری با حضور نمایندگان طرفین توافق نامه منعقد شد.
همچنین در جریان این برنامه تفاهم نامه همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با صندوق نوآوری وشکوفایی در جهت ارتقاء سقف حمایت از خدمات حیطه مالکیت فکری برای شرکتهای دانش بنیان در خارج از کشور رونمایی شد.
در بخش پایانی رویداد دیدار پایدار، از سامانه دانا، سامانه مشاوره مالکیت فکری تحت سامانه جامع SSO معاونت علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و فصل دوم پادکست چتر در حیطه مالکیت فکری با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری و با تمرکز بر تجریه شرکتها رونمایی شد و در ادامه اسامی پذیرفته شدگان اولین فراخوان " آی پی تز " در حیطه پایان نامههای مالکیت فکری از منظر حقوقی، مدیریتی، اقتصادی و .... اعلام شد.
بعد از اتمام رویداد، نشست تخصصی کانون مدیریت داراییهای فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با کارگزاران این مجموعه و در راستای معرفی ساحتار و کارکردهای نوین کانون برگزار شد که در طی این نشست مأموریت ها و رویکرد های جدید معاونت علمی درخصوص برنامه ها آتی و فرآیند های اجرایی تشریح شد. سپس هر یک از کارگزاران مسائل حیطه خود را مطرح نموده و حاضرین به پرسش و پاسخ پرداختند.
برگزاری نمایشگاه جانبی در زمینه های متنوعی اعم از : مسیر خدمت، اجرای قولی و قدمی برای ساختن آینده ای مشترک و حضور برنامه هناس با رویکرد مد پایدار و بازیهای مرتبط با مالکیت فکری و مسابقه از دیگر بخش های رویداد بزرگداشت روز جهانی مالکیت فکری بود. در پایان شرکت کنندگان رویداد با خوراکیهای با منشا ایرانی که در نظام نشان جغرافیایی بین المللی در سیستم لیسبون ثبت شده بودند آشنا و از ایشان با همین خوراکی ها پذیرایی شد.
ارسال به دوستان